Tuesday, March 31, 2015

Cubaan membuat kek

Hehehe... Saya belum expert lagi dalam pembikinan kek... hehehe... tapi ada la cuba-cuba buat kek.. Kek rainbow ni saya buat untuk hari jadi anakanda puteri sulung ke 3 tahun.

Customer cilik ni mintak nak kek princess. Jadi umie pun buatkanlah rainbow kek bertemakan princess. Frosting masih cacamarba lagi... 






Boboi tu anakbuah saya... hehehe..

Bila 2nd time buat kek, Alhamdulillah frosting lebih kemas... Request dari kawan lama nak sambut birthday ayah. Nak redvelvet dengan cream cheese frosting.




Insyaallah... skill masih dipertingkatkan dari masa ke semasa... hehehe... setakat ni masih belum ambil tempahan kek. Kalau ada yang nak kek simple-simple aja boleh juga saya buatkan... hehehe...

Tempahan apam polka dot untuk goodie bag



Customer requested 500pcs apam polka dot siap pack... pack of two...

Untuk tempahan atau sebut harga boleh sms / whatsapp Fina 0126297981

Delivery / self pick up sekitar Jasin - Bukit Katil -  Ayer Keroh

Tempahan Cheese Tart untuk Goodie Bag

Customer ni request cheese tart pack of two untuk diletakkan dalam goodie bag. 
Kotak siap dengan hiasan tau...




2 pcs : Blueberry & strawberry cheese tart





Untuk tempahan untuk goodie bag boleh sms / whatsapp Fina 012-6297981 untuk quotation.


Tuesday Treats...!!!



Setiap hari Selasa akan ada Tuesday Treats iaitu MINI Cheese Cake.
Anda boleh memilih Cheese Cake kegemaran samada

>> MINI Blueberry Cheese Cake 
atau
>> MINI Oreo Cheese Cake

Saiz kek adalah kurang lebih 10cm diameter dan 4cm tinggi.

Penghantaran hanya pada hari Selasa setiap minggu.
Coverage area : Jasin - Bukit Katil - Ayer Keroh

Untuk Tempahan boleh sms / whatsapp Fina 012-6297981

MINI Oreo Cheese Cake

MINI Blueberry Cheese Cake

Fuuhhh...lama tak update...

Dah nak masuk April 2015, baru nak update blog... apa kes..??

Maaf, kami sentiasa update di Facebook dan instagram. Kalau nak info-info dan latest update dari Amani Homebakers boleh terus ke facebook kami Amani Homebakers atau ke instagram kami @syarafinadilah atau cari kami dengan hashtag #amanihomebakers, sure dapat info dan update terkini.

Walaupun dah lama tak update blog, tapi kami tetap mengambil tempahan cheese tart, apam polka dot dan yang paling terkini adalah Tuesday Treats... Nak tahu apa tu Tuesday Treat...???

Stay tuned... kami akan update lagi blog. 


p/s : blog paling lambat update... haaaiihhh...