Thursday, November 20, 2014

My 2nd breastfeeding Journey : Part 2 : Adik Siti Fatimah Minum Susu Botol

Seperti yang dijanjikan pada entri yang lepas, acik nk kongsikan cerita adik Siti Fatima minum susu dalam botol. Sebenarnya acik ni masih lagi fobia kalau-kalau la kene jadi EP mom lagi. Dulu masa kakak Aisyah bila acik dah start kerja dia dah mula nipple confuse, Mungkin sebab dulu acik intro botol terlalu awal kot, then bagi paci lagi... huhuhu... Yela dulu anak pertama tak ada pengalaman jadinya ikut je lah apa mak-mak kita cakap. Mak-mak kita suruh bagi puting, kita pon bagi je la.. Hehehe... biasa la tu kan. 

So masa adik Siti Fatimah dalam perot acik pergilah buat bottle hunting. Member ofis pulak suggest kan botol como tomo. Entri berkenaan botol ni boleh baca di sini

Rasanya acik intro botol dekat adik Siti Fatimah masa 3 minggu sebelum acik mula kerja. Nak tau adik Siti Fatimah guna teat apa je..?? Teat Japlo ajee... cuma masukkan kat pada storage bottle aje... hehehe... 



Sebelum bagi tu siap baca bismillah dan doa bagai harap adik Siti Fatimah boleh minum ebm guna boto. Alhamdulillah, adik Siti Fatimah boleh terima teat Japlo ni. Seeeppp duit acik... kehkehkeh...

Owh... by the way, botol Como Tomo tu acik tak guna langsung pon. Kalau siapa-siapa nak boleh la whatsapp acik 012-6297981. Nak letgo murah-murah aje. Botol acik yg kecik 4oz. Kalau ada yang berminat roger-roger lah ye... 



nota kaki:
mengantuk gila... malam ni perlu bersengkang mata lagi... 

No comments:

Post a Comment