Monday, November 24, 2014

Banyaknya Produk yang Pending

Sebenarnya ade la 2-3 produk baru untuk Amani Homebakers acik nak intro. Tapi asek terpending aje. Tempahan cheese tart, kulit tart, apam bintik aje dah tak menang tangan. Tu pasal la tak sempat-sempat nak intro... 

Acik ni 8.30-5.30 koje la dekat office. Nak siapkan tempahan cutomer sebelah malam. Tu pun bila anak-anak dah lena... Kalau hujung minggu tu biasanya acik restok kulit tart untuk tempahan minggu berikutnya tu. Kalau tak banyak tempahan acik bawak anak-anak jalan-jalan. Kadang-kadang balik rumah mertua.

Tu pasal bila ada tempahan-tempahan yang mengejut-mengejut ni kadang-kadang acik tak boleh nak terima. Harap maklum... hehehe...

Haa... letih memang letih. Tapi acik enjoy... stress keje pon hilang... (stress sangat ke keje tu..??)..

Lagi tiga tahun acik nak request untuk resign la kat husband acik. Nak tumpu 100% pada Amani Homebakers ni. 

Bila ada minat, macam ni la... Penat macam mana pun tetap akan cari masa untuk baking... 

Hmmm... tunggulah nanti acik intro produk-produk yang pending tu. 
Ni acik ade projek buat pop cake untuk birthday anakanda puteri sulung,

Owh... acik jugak ambil tempahan pop cake untuk majlis-majlis ye... Tapi kene inform awal la ye... Almaklumlah... macam acik cakap tadi... acik ni koje disiang hari... Hehehe...




Nota kaki:
Asik siapkan tempahan customer, tapi sendiri punye tekak teringin nak makan pon kene pending jugak... huhuhu...

No comments:

Post a Comment