Wednesday, June 18, 2014

Birth Preparation _2nd baby - Breastfeeding things

Hari ni dah masuk 32weeks... Haa.. sikit lagi...~ Barang-barang untuk di bawa ke hospital dah stand by.. tapi untuk baby je... untuk umie nye belom siap packing lagi... ahahaha... boleh..?? 

Orang kata anak 2nd memang macam ni. Excitement nya tu kurang sikit dari anak 1st. 

Tapi bila bab breastfeeding ni, awal-awal lagi dah prepare. Breastpump dah siap cuci and sterilized. Dah siap cari spare part. And dah siap cari feeding bottle untuk persediaan bila naik kerja nanti.

Memandangkan dulu masa anak 1st iolls ni adalah EP mom, so... this 2nd baby... no..no..no EP lagi... Penat amat... siapa yang ada pengalaman jadi EP tentu memahami perasaan iolls ni. Mana tak nya sesi mengepam dalam masa 24jam paling kurang adalah 8x... T__T

So atas suggestion kawan opis, saya beli la botol COMO TOMO ni. Dia beli sebab anak dia tak mau bottle.. nak direct feed je... so, i think kalu anak dia boleh terima botol ni, may b the feeling of sucking from this bottle sure macam direct feed... Untuk mengelakkan nipple confuse lagi.

Ni la botol COMO TOMO yang digembar gemburkan tadi tu. The whole body is soft... Termasuk teatnya... memang boobies - look - like la

See... boleh squeeze2 lagi... 

Harga nya plak lebih kurang macam avent je kot rasanya. Ada juga terbaca review kat internet. Katanya teat COMO TOMO ni lagi lembut dari MIMIJUMI. Saya pon tak pasti... sebab saya tak pernah try MIMIJUMI. COMO TOMO ni dari korea tak silap. Belum glamer lagi kat market Malaysia. 

Harap-harap nanti baby tak nipple confuse macam kakak dia dulu. :)  


2 comments:

  1. Congrats on your pregnancy!

    Uuuu... menariknya como tomo ni. I bought mimijumi dulu. Flow agak laju sebab takde valve. So susu meleleh2 kat pipi baby. Do review this bottle ye. Macam nak try heheheh~

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt baby dah kuar kite bg review kat sini... hehehe... tp so far ade member dh try kt newborn baby dia... dia kate anak dia nk feed tru bottle ni... n direct pon xde masalah...

      Delete