Wednesday, June 25, 2014

Mom & Baby Expo is Coming To Town




Okeyh... Okeyh... Can't Wait...
Kat Melaka ni bukan senang nak ada Mom & Baby Expo cam ni...
Bila dah ada... Jangan lepaskan peluang...~

Ngehehehe... Just in time before mak buyong ni bersalin.
Nak memborong plastik storage for EBM...
And... Macam nak cari cooler bag baru je... kehkehkeh... walhal yang lama tu elok je lagi...

;p

Okeyh... orang-orang Melaka... Jom serbu...!!!

Wednesday, June 18, 2014

Birth Preparation _2nd baby - Breastfeeding things

Hari ni dah masuk 32weeks... Haa.. sikit lagi...~ Barang-barang untuk di bawa ke hospital dah stand by.. tapi untuk baby je... untuk umie nye belom siap packing lagi... ahahaha... boleh..?? 

Orang kata anak 2nd memang macam ni. Excitement nya tu kurang sikit dari anak 1st. 

Tapi bila bab breastfeeding ni, awal-awal lagi dah prepare. Breastpump dah siap cuci and sterilized. Dah siap cari spare part. And dah siap cari feeding bottle untuk persediaan bila naik kerja nanti.

Memandangkan dulu masa anak 1st iolls ni adalah EP mom, so... this 2nd baby... no..no..no EP lagi... Penat amat... siapa yang ada pengalaman jadi EP tentu memahami perasaan iolls ni. Mana tak nya sesi mengepam dalam masa 24jam paling kurang adalah 8x... T__T

So atas suggestion kawan opis, saya beli la botol COMO TOMO ni. Dia beli sebab anak dia tak mau bottle.. nak direct feed je... so, i think kalu anak dia boleh terima botol ni, may b the feeling of sucking from this bottle sure macam direct feed... Untuk mengelakkan nipple confuse lagi.

Ni la botol COMO TOMO yang digembar gemburkan tadi tu. The whole body is soft... Termasuk teatnya... memang boobies - look - like la

See... boleh squeeze2 lagi... 

Harga nya plak lebih kurang macam avent je kot rasanya. Ada juga terbaca review kat internet. Katanya teat COMO TOMO ni lagi lembut dari MIMIJUMI. Saya pon tak pasti... sebab saya tak pernah try MIMIJUMI. COMO TOMO ni dari korea tak silap. Belum glamer lagi kat market Malaysia. 

Harap-harap nanti baby tak nipple confuse macam kakak dia dulu. :)  


Tuesday, June 17, 2014

Pre Order Tart Shell untuk Aidilfitri



Teringin nak buat Blueberrt Cheese Tart Raya nanti..??
Tapi malas nak buat kulit tart...?? 

Pre order untuk Tart Shell dibuka sekarang sehingga 6 Julai 2014.

1 pek mengandungi 100pcs tart shell. 
Tahan sehingga 3 bulan jika disimpan dengan betul dalam bekas kedap udara.

sms / whatsapp Fina 012-6297981 untuk info lanjut.

Kulit tart akan diedarkan dalam masa 2 minggu sebelum hari raya...

HURRY UP...!!! BEFORE THE DATE END...!!!

Monday, June 16, 2014

Kulit Tart / Tart Shell rangup

Untuk sesiapa yang teringin nak buat cheese tart sendiri tapi malas sangat nak buat kulitnya, boleh la order dengan saya. 
Maklum la... tart shell ni mengambil masa sikit nak menggentelnya. 

Dan kadang-kadang kalau beli cheese tart yang dah siap ni tak puas makan, ye tak..?? 






1 pek ada 100 keping tart shell

Kalau simpan betul-betul dalam bekas kedap udara boleh tahan sehingga tiga bulan. 
Haa... boleh la makan puas-puas.

Untuk membuat tempahan boleh sms / whatsapp
Fina 012-6297981

Self pick up / delivery sekitar Jasin dan Ayer Keroh

Monday, June 9, 2014

Memenuhi Tempahan...~

Alhamdulillah...

Tempahan cheese tart tak putus-putus.
Walaupun buat untuk suka-suka tapi saya suka bila orang suka makan cheese tart saya dan cakap sedap. Ehehehehe... 
Saya budak baru belajar. Masih baru lagi... mana nak sama yang dah amik tempahan bertahun-tahun.

Antara tempahan yang sempat disiapkan minggu lepas

25pcs Nutella Cheese Tart untuk Azah dari Kampung Gapam, Jasin

50pcs mix Flavor (Blueberry, Strawberry & Nutella) untuk Azreen di PKNM

25pcs Blueberry Cheese Tart + 25pcs Nutella Cheese Tart untuk kawan husband nye wife, Hijrah. Dtg pick up dari Linggi di Petronas MITC.

25pcs Nutella Cheese Tart untuk kawan sekolah... dak Chim. dtg pick up kat opis saya...
Bila ada passion semuanya boleh jadi... Lain orang lain passionnya... Baking & cooking is mine... Buat diri rasa tenang bila duduk di dapur... That is therapy...~


Untuk mereka yang nak buat tempahan boleh sms / whatsapp
Fina 012-6297981

Blueberry / Strawberry Cheese Tart available in 25pcs and 50pcs

Nutella Cheese Tart available in 25pcs only.

Self pick up / delivery sekitar Jasin & Ayer Keroh

Thursday, June 5, 2014

Tempahan Cheese Tart

Mak yong ni tak sedau diri tengah sarat, tapi kencang gak amik order cheese tart.
Alhamdulillah... Rezeki anak. 

Ni antara order-order yang Mak Yong dah siapkan. Banyak sebenarnya... tapi lupa dah sapa yang mengorder...

50 pcs Blueberry Cheese Tart. Ni order by seorg kawan berbanggsa portugis. Order untuk Ester Celebration 

25 pcs Strawberry Cheese Tart. Order by Encik Zalix. Kawan masa Sekolah dulu

25 pcs Blueberry Cheese Tart order by kawan husband

25pcs blueberry + 25 Nutella Cheese Tart order by Aai. Kawan sekolah merangkap kawan baik

25 pcs blueberry + 25 pcs strawberry order by Cik Puan Iqa Qaqa.

25 pcs nutella cheese tart yang super sedap. order untuk kawan lama.

25pcs strawberry cheese tart order untuk org yg sama dengan nutella tadi...

Ni la Assistant Mak Yong... ngehehehe... Seronok dia dapat tolong umie dia buat kuih... yg byk nya tolong nak makan... ehehehe... feveret dia la tu blueberry cheese tart tu..~



Untuk sebarang tempahan Cheese Tart Boleh terus sms / whatsapp 
Fina 012-6297981

Self Pick up & Delivery sekitar Jasin & Ayer Keroh.

Mak yong ni koje... harap maklum la kalu kadang-kadang masa untuk delivery tu berubah-ubah... hehehe...