Friday, August 2, 2013

6 months to go... mampu ke lg ni...??

Alhamdulillah target-target jangka pendek umie nk susu kn Aisyah Berjaya. Tinggal lagi 6 bula je lagi. Mampu ke umie...? Umie plak dah kene tukar ke jabatan baru, belum tahu lagi nature kerja macam mana. Tapi... umie akan cuba sedaya upaya untuk perah susu Aisyah. Mungkin umie kene tukar waktu umie buat power pumping kot. Selagi umie belom pregnant, umie tetap akan perah jugak no matter what. Sebenarnya tak sangka, dengan hanya jadi EP, umie mampu susu kan awak... selama 18 bulan. Bukan senang tau. Orang lain dah give up dah agaknya dengan pelbagai alasan. Oh... I hate people who keep give reasons.
 
6 months to go... last target jangka pendek umie... Kalau pon umie pregnant dalam tempoh ni, tak ada lah umie ralat sangat sbb tak susukan Aisyah sampai 2 tahun. I saw many miracles of susu ibu in you. Alhamdulillah... Allah beri umie semangat. Allah pinjamkan umie semangat untuk umie besarkan anak yang Allah amanahkan pada umie dan babah.
 
Babah pon sangat menyokong umie. Plus niat lain umie susu kan awak sebab umie nak ringan kan beban babah. Susu formula kt pasaran sangat mahal sayang. Bukan umie dan babah tak mampu. Tapi kenapa nak berhabis duit beli susu terbaik kat pasaran sedangkan Allah bagi umie susu yang super duper terbaik free of charge je... Minum la berapa banyak awak nak minum. Umia akan berusaha untuk awak... The miracle in breastmilk ni, orang-orang yang breast feed je yg tahu dan faham.
 
Harap 6 bulan lagi ni umie mampu susukan awak lagi. Kalau umie belum pregnant. Hehehehe... Umie nak baby kecik lagi... Nak bagi awak adik... Kesian awak tak ada kawan nak main kat rumah. Rezeki Allah yang bagi... Kalau ada, adalah... umie dan babah mampu usaha dan doa je. Kalau ada rezeki untuk dapat adik baby, umie tetap akan susu kan adik baby macam umie susukan awak...
 
Umie dan babah sayang awak. Tengok pada perkembangan awak, tak mustahil awak boleh hafal quran. Macam umie dan babah harapkan. Insyaallah... Umie dan babah nak hantar awak pegi hafal quran. Jadi Hafizah dan Qariah... Insyaallah... Amin...~
 
 
 
 
 
 
p/s : sedihnya nk tinggalkan R&DCIC ni...

No comments:

Post a Comment