Tuesday, October 9, 2012

Wajib buat...!!!


Kalau pergi travel... benda dan perkara wajib yang perlu dibawa dan dibuat adalah
 1. Coleman Box + Ice packs
2. Pumping ikut jadual jugak... tp biasenye kalau dah berjalan tu, jadual mengepam sure ke laut punye la...
Pas tu, susu merudum terhegeh-hegeh balik la nak maintain kan semula....
Hehehehe...
Apa-apa pun saya enjoy dengan life yang macam ni...
Ada orang mungkin terasa menyusahkan...
Tapi kalau kita buat dengan niat mahu mengikut apa yang telah disyariatkan dalam Quran, Insyaallah dipermudahkan...



pic kat bawah ni sekadar perkongsian sahaja...~


4 comments:

  1. yang ada susu bolehlah, beryukur dengan nikmat yang ada, yang tak de cam mane? terpaksa minum susu formula untuk anaknya.

    ReplyDelete
  2. sbnrnye xde istilah susu xde... susu ade... cumenye perlu stimulation utk keluarkan susu tu...
    sebaik uri dikeluarkan susu akan terhasil...
    ade org ms pregnant lg dh ade susu...
    yang penting adalah stimulation utk keluarkan susu tu... ade org xyah stimulate pon.. susu dh kuar mencurah2...

    ReplyDelete
  3. Rezeki allah bagi la sayng oi...Allah tentukan rezeki masing2... cam sy sendr.. dh wat macam2 ttp susu x cukup..x kan nak biar anak kelaparan or dok mintak susu dr orang lain.... semata2 nak kan susu ibu.... kETENTUAN masing2... Cam fina sendr pun ada susu tp aisyah x nak directkan...Cm mama Ana lak dipermudahkan ..Ada susu,botol boleh,direct pun bole....kannnn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu nk ikut kn... ms di hospital sy pon terasa mcm xde susu...usaha selagi boleh... doa n tawakal...
      cr ilmu byk2...
      cube fikirkan... kenape Allah ciptakan kita mcm ni...?? mugkin ade silap kita kt mana2 yg susu xnk keluar...
      bkn nk mengajar...sy pon br je jd ibu...

      rezeki tu perlu di cari... bkn tunggu dtg bergolek...
      Kalu rs x senang dgn pic tu terpulang... tu bkn statement sy... sy cume berkongsi....

      walaupun anak sy xnk direct... kalu setgh org dh stop dh nk bg breastmilk... alasan... sbb anak dh xnk menetek...kan...
      tp kenape sy teruskan..?? sbb rezeki dia masih ada... n itu hak dia...

      ingat... mmg rezeki ALLAH yg bgi...semua orang dh ditentukan rezeki nya... tapi kalu x cari... mane nk dtg rezeki tu kan...???

      cube byg kn lembu... kenape lembu beranak je ade susu...?? ade x lembu yg beranak tp xde susu...???sbb Allah jd kn nya seperti itu... fitrahnya...
      mcm tu jugak kita... Allah ciptakan dengan keistimewaan...
      cr ilmu...usaha n doa...~
      lifestyle..pemakanan...ibadah kita... kita jaga x..??
      itu saja sbnrnye...

      Delete