Thursday, August 30, 2012

Aidilfitri Kami...~

Eid Mubarak
From : Aman, Fina & Baby Aisyah





p/s : tahun ni ber3... tahun dpn adekah ber4...??? jeng..jeng..jeng...

Friday, August 17, 2012

Transformasi deep freezer

Dulu-dulu kalu buat stock EBM gune plastik liner mesti ikat dengan getah, bila dah banyak terasa macam EBM tersebut semakin menyempitkan ruang dalam deep freezer tu.
Tapi akhirnya transformasi sudah dilakukan.
Sejak-sejak bisness kerepek masa bulan puasa hari tu... Beli la sealer... so sealer yang ada tu digunakan untuk seal EBM dalam plastik liner dan boleh dibekukan dengan leper dan disusun-susun...
kalau tak kerana jual kerepek...memang tak adanya la sesaja nak beli sealer tu...hehehehe...

Jom layan gambar-gambar kat bawah ni, macam mana penyimpanan EBM dalam plastik liner ditransformasikan....

Ni la plastik liner yang digunakan untuk simpan stok EBM

Dulu-dulu ikat getah je macam ni...

Kemudian di seal, dan di bekukan leper-leper macam ni...


Pas tu susun-susunkan macam ni... sooooo very the jimat ruang dalam deep freezer...~



Wednesday, August 15, 2012

Raya Siti Aisyah Amani

Mesti ada orang macam nak terasa entry ni macam nak menunjuk-nunjukkan...?? Tapi... ade aku kesah...??? hehehehe...excited nak sambut raya dengan orang baru. Last year sambut raya macam tak berape best...sebab raya pertama tanpa ayahanda. Segalanya berubah. Hmmmm...dah... tak mau cerita sedih-sedih. Nak share cerita happy-happy je. Nak share persiapan raya si budak kecik Siti Aisyah Amani ni. Malas nak cerita panjang-panjang, layan je la gambar-gambar kat bawah ni...


Seluar ni babah yang belikan untuk Aisyah



Baju ni Ayah Long Aisyah yang belikan


Ni la antara koleksi kasut raya Aisyah... yang kale grey tu hadiah dari auntie wana...
yang tengah babah belikan... yang hujung sekali, ummie belikan...
 

Baju-baju ni..ummie belikan... kalu ummie yang belikan...kalu x kale purple mesti pink...huhuhu...
 

last but not least... baju kurung Aisyah... finally... Mama wan ye yang belikan...


Ni la budak yang nk beraya sakan ni... buah hati ummie n babah


Okeyh... Rasanya dah complete kot persiapan raya untuk Siti Aisyah... Ummie dia jugak yang tak beli apa-apa..huhuhu...sibuk siapkan persiapan raya anaknye...~ Babah nya pon sama kot... Ummie sempat carikan baju melayu untuk babah je...~


p/s : malas nk keje...mood raya dah smpai...~

Friday, August 3, 2012

Kelasssss Kau Jaahhh....~

Tahun lepas tempah baju raya tempah sekali jahit manik... Tahun lepas malas nak buat sebab tengah mabuk pregnant time tu. Di sebabkan budak-budak opis bersemangat jahit manik sendiri kat baju raya diorang, so tahun ni saya pun buat la sendiri jahit manik kat baju raya. huhuhu... Tapi tahun ni jahit guna mutiara... Order mutiara online je...

Ni la mutiara-mutiara yang di order di internet...dah siap mix besar kecik...so senang kerja mak...hehehe...~
Bila sampai je terus la menjahit. Malas nak tunggu-tunggu lagi.

Ni la hasilnya...nampak cam tak berapa kemas...
Ini la final result...ekekekeke...nak pakai pagi raya...~
Huhuhu...ni baru siap sebelah tangan... tapi ok la...hasil tangan sendiri... first attemp la orang kata kan... huhuhuhu...~