Friday, November 11, 2011

Baby's Heart Beat...

Perut Mak Buyung ni dah semakin membesar...
Maknanya baby kat dalam perut dah semakin membesar...
Perut dah semakin kedepan...langkah pun semakin perlahan...
Heheheh....

Baby pun semakin aktif... Sakit perut mamanya kadang-kadang...
Setiap hari mama pasti dengar degupan jantung baby...
Nak pastikan baby sihat...
Mama pun dah mula kira pergerakan baby...
Satu hari mesti baby kena bergerak 10x dari jam 9.00 pagi hingga 9.00 malam.

Thanks to this gadjet... Dengan alat ni mama boleh dengar jantung dan pergerakan baby setiap hari...
Sangat seronok dan setiapkali itu la mama akan tersenyum sambil dengar baby kat dalam perut. Sebab mama cuba membayangkan apa yang baby tengah buat kat dalam tu...hehehehe...


Summer infant : Heart-to-heart Prenatal Listening System

Monitoring your baby's heart beat

Benda ni ada dua earphone...maknanya mama dengan babah boleh dengar baby punya heartbeart serentak. Tak payah berebut-rebut... Hehehehe...
Tapi untuk kandungan 21 minggu ke atas baru boleh dengar dengan jelas bunyi jantung baby...

Mama beli benda ni secara online dekat website ni...



p/s : seronok dengar baby punya heartbeat...laju...macam dengar kuda tengah berlari... :D



No comments:

Post a Comment