Thursday, October 27, 2011

Deepavali Excitement + Baby's stuff

Yesterday was Deepavali Day... And I want to wish Happy Deepavali to my officemate and my ex-officemate :

Shalini and Nalini

Their name just look alikes... Kadang-kadang saya pun tersasul panggil Shalini dengan nama Nalini.. Shalini is my officemate...and Nalini used to be my officemate...


Okeyh...habis cerita pasal Deepavali and my Indian friends...

So...semalam cuti sempena Deepavali and Jusco tengah ada SALE...Incek Suami pun ada di rumah... Ajak la dia pergi Jusco tengok-tengok baby's stuff...
Ingat nak tengok-tengok saja. Tapi terbeli jugak. Hehehee...
Tak banyak pun yang dibeli. Cuma beli yang penting-penting sahaja.
Beli sikit-sikit.
Takut jugak nak beli banyak-banyak...sebab kita tak tahu apa yang akan jadi dimasa akan datang. Harap-harap baby dan mamanya sihat sampai ke due date. And also sehingga lepas bersalin...

Masa shopping tu tengok Incek Suami macam blur-blur and tersipu-sipu...ehehehe...
Almaklumla...anak pertama...
Nasib la Mamanya dah ada checklist and dah bertanya pada teman-teman yang dah ada pengalaman.
Bukan macam yang sebelum ni, pergi dekat baby's department kat Parkson; Mama tengok Babah, Babah pun tengok Mama...dua-dua pun blur tak tahu nak mulakan...
Last-last tak beli apa pun... :D

Bila dah bawak balik barang-barang untuk si kecil ni...rasa macam excited gila...
Semoga anak Mama dan Babah membesar dengan sihat dan kuat kat "dalam" tu...
Bila tiba waktunya... Mama dan Babah akan sambut baby dengan gembira... :)



p/s : Konpius nak nak ambil kaler pink ke tak...sebab bile Incek Suami kata macam ni "confirm ke baby girl...". Walaupun masa scan nampak girl.... ;p

No comments:

Post a Comment