Wednesday, December 1, 2010

Fun Time ♥ ♥

Dah lama tak tulis blog rasanye...huhuhu..kinda busy lately..lot of things stuck in my head...macam-macam nak kene buat. Wedding preparation is totally make me nervous...
Tapi...last weekend was a great weekend...!!
FAMILY GATHERING...!!!

All my the Rembau-rians were at my house...Makan-makan...borak-borak...gossiping...hahaha...
Layan my niece...kongsi idea with my cousin about the wedding...sbb dia pun nak kawen gak...hehehe...jom2 kite lumba siapa dapat baby dulu..hahaha..boleh tak macam tu..?? Mereka duduk melepak di rumah saya sampai ke petang. Then petang tu ayahanda bawa mereka semua ke kampung Sempang Pantai...kat Merlimau nu..nak beli ikan la kunun-kunun nya...
Last-last tersangkut makan ikan bakar sekali...hehehe...sangat enjoy dapat berseronk ngan family... Dah lama tak buat aktiviti macam ni...

Ni la yang terjadi selepas semuanya habis disantap... 

The joy not end on that Sunday... The fun continued on Tuesday evening... Ayah bawak kami semua ke MAHA... Sejak MAHA dianjurkan...ni la pertama kalinya kami semua ke sana. Best jugak... Tak menang kaki..semua hall pameran & jualan kami masuk. Walaupun hujan sangat lebat...ala...hujan air je pun kan...hehehe... Tapi basah lencun jugak la kaki seluar aku...sebab hangkut sorng2 guna payung. Walaupun payung besar tapi nak duduk 3 orang bawah tu basah jugak la kan...

Disebabkan kaki seluar dah basah lencun hall pameran plak air-cond...plus banyak sangat jalan...kaki dah start cramp. Last-last mama aku yang surrender dulu...hehehe...nampak nya aku masih boleh bertahan berjalan tanpa henti... Ciri-ciri ini memang perlu ada pada kaki-kaki shopping macam aku ni...hehehe...

Sambil berjalan-jalan...tiba-tiba saya jumpa ini...!!!

Nak 1 macam ni...boleh..??

Dah macam Harry Potter la pulak kan kalau ada binatang ni...hehehe...tapi sure menarik dan pelik...

Dan perjalanan diteruskan...kemudian terjumpa lagi yang pelik....

Tembikai petak...

Ayah kata..tembikai ni menang di mould kan begini...sebab senang nak masuk dan disusunkan dalam container untuk pemasaran...cuba bayangkan kalau tembikai bulat-bulat tu..mesti susah nak susun dalam container kan...


p/s : rasa macam nak pegi tengok Harry Potter lagi lah...~

No comments:

Post a Comment