Tuesday, November 16, 2010

Jika aku punya suami...

Jika aku punya suami...
Aku mahu mencintai suamiku seperti Aisya mencintai dan mentaati Muhammad S.A.W...

J.E.A.L.O.U.S

"Ku akui cemburu mula menular dalam hati...Pabila kau bersama yang lain..."
Sedangkan isteri Rasullulah S.A.W, Aisya mempunyai perasaan tersebut. Inikan pula kita wanita biasa yang terlalu banyak kekhilafan.
Aisya r.a terlalu mencemburi Khadija walaupun ketika Rasulullah mengahwini beliau Khadija sudah tiga tahun wafat.

So...it's not wrong to have this feeling...  

Narrated 'Aisha:

    I never felt so jealous of any woman as I did of Khadija, though she had died three years before the Prophet married me, and that was because I heard him mentioning her too often, and because his Lord had ordered him to give her the glad tidings that she would have a palace in Paradise, made of Qasab and because he used to slaughter a sheep and distribute its meat among her friends.

 p/s :

Thursday, November 11, 2010

Bila aku jatuh cinta

Allahu Rabbi...
Aku minta izin
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Jangan biarkan cintaku untuk-Mu berkurang
Hingga membuatku lalai akan adanya Engkau...

Allahu Rabbi...
Aku punya pinta...
Bila suatu saat aku jatuh cinta
Penuhilah hatiku dengan haibah cinta-Mu yang tiada terbatas...
Biar rasaku pada-Mu tetap utuh...

Allahu Rabbi...
Izinkanlah bila suatu saat aku jatuh cinta
Kerana rasa cinta itu lumrah manusia..
Pilihkan untukku seseorang yang hatinya penuh dengan kasih-Mu
Dan membuatku semakin mengagumi-Mu

Allahu Rabbi...
Bila suatu saat aku jatuh hati..
Pertemukanlah kami...
Berilah kesempatan untuk lebih mendekati cinta-Mu
Cinta yang tak pernah pupus oleh waktu...

Allahu Rabbi...
Pintaku terakhir adalah seandainya kujatuh hati
Jangan pernah Kau palingkan wajah-Mu dariku...
Anugerahkanlah aku cinta-Mu
Cinta haqiqi yang tiada berbelah bahagi...
Cinta yang bisa membuka mata hati...


p/s : cintailah dengan cinta kepada Allah...

Monday, November 8, 2010

Cooking obsession

Aku suka makan...hehehe...nampak je kurus dan kering begini tapi nafsu makan tak penah kering. Aku suka masak makanan yang aku suka makan. Instead of beli kat luar dengan harga yang mahal baik masak sendiri kan. Contohnya macam spagetti...haaaa...aku suka betul dengan masakan Itali yang satu ni. So...setiap kali rasa nak makan, aku masak sendiri. Jimat...!! boleh makan banyak..!! Cuma kadang-kadang bila malas nak masak tu aku makan jugak kat luar... ;p

Selain tu aku suka baking... Cupcake paling aku suka buat. Best dan seronok. Cuma sekarang dah tak buat lagi sebab oven aku dh rosak. Kalau nak buat jugak kena la guna oven manual kat dapur tu. Aku suka buat cookies juga..coklat cookies. *drooling* 
Pendek kata...aku suka cuba semua benda yang sedap dan menarik. Recently aku telah berjaya buat homemade coklat...mama aku cakap sedap. Mula-mula letak raisin...sebab masa tu cari badam tak jumpa-jumpa. 

Ni la dia coklat homemade buatan saya
Ni la coklat homamade aku. Kalau ada siapa-siapa nak order untuk buat gift, boleh la order..hehehe...harga boleh runding...

Hari tu ada terfikir nak buat muffin...Green apple muffin...huhuhu tapi macam tak terbuat lagi..sebab sekarang ni tiba-tiba je aku nak buat waffle. Tapi waffle maker tak ada.  Aku memang suka makan waffle..Lagi-lagi yang di sapu coklat...*drooling again*

Aku akan pastikan aku memiliki waffle maker tak lama lagi...!!! Jadi...Aku boleh makan waffle bila-bila masa aku suka...Mesti sedap bila disapu dengan Nutella...*nyum..nyum*
Boleh buat sarapan dan minum petang...!!! Tak sabar nyaaaaaaa....!!!

p/s : bercita-cita nak bukak confectionary shop...ada jual cookies, coklat, cupcake, n sweets...

Thursday, November 4, 2010

Don't make a promise if you think to break it

Narrated Abu Huraira:
The Prophet said, "The signs of a hypocrite are three:

1. Whenever he speaks, he tells a lie.

2. Whenever he promises, he always breaks it (his promise ).

3. If you trust him, he proves to be dishonest. (If you keep something as a trust with him, he will not return it.)"



p/s : semoga di jauhi dengan sifat ini

Tuesday, November 2, 2010

The course of true love never did run smooth

Thank you Allah for giving me this person...
The person who never gave up on me...
The person who always stand by me no matter what...
The person who always loves me even he so sick to death with my stubbornness...

Thank you Allah...








p/s : nobody can replace him...