Wednesday, April 8, 2015

Blueberry Tiramisu Reloaded


Tu diaaaa... aaii... telan ayaq liur ka..?? ehehehe...
Okeyh Blueberry Tiramisu Amani Homebakers dah reload di 
HRONA Top Vendor Boutique.

Kat mana butik ni..?? Terletak di Kota Fesyen Ayer Keroh, Melaka
Sebaris dengan Bank Islam... Tak susah pun nak carik...


Jangan lupa singgah nanti okeyh... :)

Sebelum kehabisan stok...

Tuesday Treats : Cerita Semalam


Seperti biasalah setiap hari Selasa pasti ada Tuesday Treats.
Selalunya kami menawarkan MINI Blueberry Cheese Cake & MINI Oreo Cheese Cake.

Tapi semalam 7 April 2015 kami tukarkan treats kami... hehehe...

MINI Snow Cheese Cake. 

Ada orang panggil cheese cake leleh... tak kisahlah nama apapun kan. Yang penting kaya dengan cream cheese dan ditabur pula dengan parutan cheddar cheese. Memang super yummy..


Masa nak frosting kan kek ni, suami tegur, eh... burger ke tu...?? ekekeke...
 Seperti biasa kek ni di minikan... dalam ukuran 10cm diameter dan 4.5cm height kurang lebih.


Ni la rupa paras MINI Snow Cheese Cake setelah difrost kan... masih mencari pemarut yang halus... hahaha... baru la snowy sangat kan nanti kek tu... kihkih...


Ni pulak feedback salah seorang customer yang menempah... :)

okeyh... untuk yang nak jugak MINI Snow Cheese Cake ni..???

MINI Treats masih sama untuk Tuesday Treats 14 April 2015.

Macam biasa boleh terus sms / whatsapp Fina 0126297981

Boleh jugak follow kami di facebook dan instagram

Amani Homebakers & @syarafinadilah (instagram)

Monday, April 6, 2015

Tempahan Kulit Tart Melaka



Kami menerima tempahan kulit tart.

1 pek ada 100 pcs 
RM30 per pack.

Buat masa sekarang tiada ready stok. Anda perlu membuat tempahan sekurang-kurangnya 2 hari sebelum tarikh pick up / delivery.

Delivery area sekitar : Jasin - Bukit Katil - Ayer Keroh

Permohonan pengeposan akan dipertimbangkan, cuma kami tidak akan bertanggungjawab terhadap kerosakan apabila sampai kepada pihak anda. 

Extra RM1 (tidak termasuk postage fee) akan dikenakan untuk tujuan pembungkusan (bubble wrap & kotak)

Untuk membuat tempahan anda boleh sms / whatsapp Fina 012-6297981

Thursday, April 2, 2015

Amani Homebakers

Logo Rasmi Syarikat


Telah Didaftarkan dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia dengan nombor pendaftaran MA0198630-P

Beroperasi dari rumah yang terletak di Jasin, Melaka.

Kami menerima tempahan-tempahan berikut

✿ blueberry / strawberry cheese tart
✿ nutella cheese tart
✿ kulit tart
✿ apam polka dot
✿ cupcake
✿ pop cake


Penghantaran percuma di kawasan berikut : Jasin - Bukit Katil - Ayer Keroh.

Meet point di setiap kawasan :

Jasin - Shell Taman Maju
Bukit Katil - Petronas Bukit Katil
Ayer Keroh - Petronas MITC


Untuk sebarang tempahan atau pertanyaan boleh terus sms / whatsapp 
Fina 012-6297981


Wednesday, April 1, 2015

Blueberry Tiramisu - Amani Homebakers

Okey,,, Satu lagi produk Amani Homebakers yang sangat mendapat sambutan hangat...

BLUEBERRY TIRAMISU




Mana nak dapat ni..?? Buat masa sekarang boleh walk in di D Chantek Boutique & Cafe, Bandar Jasin Bestari...

Soon akan berada di UChanteq Studio, Bukit Beruang & Top Vendors Boutique & Cafe, Kota Fesyen MITC.

Tunggu je la shout dari kami... memang super sedap... restok sokmo... hehehe... 



Close up sikit... Nampak tak lapisan cheese tu...??? huhu... meleleh air liur..??? haa... pe lagi... jangan lupa walk in di D Chantek Heritage

Tempahan Apam Polka Dot White + Pink Theme



Tempahan dari customer request tema putih pink untuk celebrate birthday anaknya. 
50 pcs Apam polka dot dengan filling blueberry...

Terima Kasih kerana memilih Amani Homebakers...

Untuk yang ingin menempah boleh terus SMS / Whatsapp Fina 012-6297981

Self pick up / delivery sekitar Jasin - Bukit Katil - Ayer Keroh


Untuk info terkini yang lebih pantas boleh ke facebook kami 

atau ke instagram kami @syarafinadilah

Tuesday, March 31, 2015

Cubaan membuat kek

Hehehe... Saya belum expert lagi dalam pembikinan kek... hehehe... tapi ada la cuba-cuba buat kek.. Kek rainbow ni saya buat untuk hari jadi anakanda puteri sulung ke 3 tahun.

Customer cilik ni mintak nak kek princess. Jadi umie pun buatkanlah rainbow kek bertemakan princess. Frosting masih cacamarba lagi... 






Boboi tu anakbuah saya... hehehe..

Bila 2nd time buat kek, Alhamdulillah frosting lebih kemas... Request dari kawan lama nak sambut birthday ayah. Nak redvelvet dengan cream cheese frosting.




Insyaallah... skill masih dipertingkatkan dari masa ke semasa... hehehe... setakat ni masih belum ambil tempahan kek. Kalau ada yang nak kek simple-simple aja boleh juga saya buatkan... hehehe...

Tempahan apam polka dot untuk goodie bag



Customer requested 500pcs apam polka dot siap pack... pack of two...

Untuk tempahan atau sebut harga boleh sms / whatsapp Fina 0126297981

Delivery / self pick up sekitar Jasin - Bukit Katil -  Ayer Keroh